Pijn in de rug, een klacht die veel voorkomt

Een klacht die veel gehoord wordt in Nederland & België is pijn in de rug. Mensen hebben last van de rug en dan met name van de onderrug. Natuurlijk niet bepaald erg prettig te noemen. Deze pijn kan een dag helemaal verzieken.

En ook kan iemand zijn of haar werk er onder lijden. Dat lage rugpijn veel voorkomt natuurlijk vervelend, veel mensen zoeken dan ook naar een oplossing. Zo is er bijvoorbeeld de fysiotherapeut die verlichting kan bieden en kan helpen om met bepaalde oefeningen de onderrug te verstevigen. Ook kan een partij als Vrij van Pijn hulp bieden bij bepaalde verlichting van de pijn.

 

Ook is er natuurlijk ook altijd de optie om een pijnstiller te nemen. Ten eerste zijn pijnstillers beschikbaar bijvoorbeeld bij de drogisterij. Als er heftigere pijn in de onderrug is die niet na een paar dagen weer weggaat, dan wordt geadviseerd om de huisarts te bezoeken en de klachten voor te leggen. Soms kunnen er medicijnen worden voorgeschreven die sterker zijn en de pijn beter kunnen onderdrukken. Ook kan een arts een doorverwijzing naar bijvoorbeeld de fysiotherapeut voorschrijven.

In dit artikel willen we een aantal tips geven om de rugklachten in ieder geval tot een minimum te beperken.

Beweeg voldoende!

Het is misschien niet het eerste waar u aan denkt als u last heeft van de rug. De eerste reactie van veel mensen is om bijvoorbeeld op de bank of het bed te gaan liggen en de onderrug wat rust te geven. Toch kan beweging ook een oplossing zijn. Door bijvoorbeeld een stukje te gaan lopen of te gaan fietsen kan de pijn in sommige gevallen juist verminderen. Beweging van de gewrichten en de rug is goed. Als u deze activiteiten buiten doet, dan kan de buitenlucht direct helpen om een beetje te ontspannen. Als u klachten heeft in de onderrug is het wel altijd belangrijk om dit eerst met een arts of een fysiotherapeut te overleggen!

Slaappositie in orde maken

goed kussen nekklachtenEen slecht bed of een slecht kussen kan ook klachten geven in de rug of nek. Ook kan de manier waarop u slaapt ervoor zorgen dat de klachten verergeren. De slaap is een moment voor het lichaam om te herstellen en uit te rusten. Als u niet in de juiste positie slaap kan dit een extra druk op uw rug of nek geven waardoor klachten kunnen ontstaan.