Leer autorijden in een zuinige auto

In Europa en de rest van de wereld komt er steeds meer aandacht voor zuinig rijden. Auto’s zijn uitgerust met schonere en zuinigere motoren en hier zijn diverse regels voor.

Dit is wat ons betreft een goede ontwikkeling, want vanuit de overheid zijn er ook diverse manieren waarop dit wordt gestimuleerd. Bijvoorbeeld minder wegenbelasting of voor de zakelijke rijder; minder bijtelling. Minder co2 uitstoten is natuurlijk iets wat wij aanmoedigen. Minder belasting van het milieu kan alleen maar goede dingen betekenen.

Als je nog geen rijbewijs gaat halen en daar mee wilt gaan beginnen, dan zal je waarschijnlijk ook in een relatief nieuwe (en dus zuinige) auto gaan rijlessen. Veel nieuwere auto’s zijn bijvoorbeeld uitgerust met een zogenaamde start stop systeem. Hiermee kun je de motor uitschakelen wanneer je bijvoorbeeld in de file staat of voor het stoplicht.

Hierdoor verbruik je een stuk minder benzine. Als je gaat lessen zal de instructeur je hier zeker meer over vertellen. Het is leuk dat je er al eens mee hebt gereden, je weet dan hoe het werkt. Wanneer de auto stil staat en je deze in zijn vrij zet, dan slaat de motor af. Zodra je de auto weer in de eerste versnelling zet, zal de motor opnieuw aan gaan. Als je veel in stadverkeer aan het rijden bent, kan dit veel benzine en co2 uitstoot schelen. Wil je niet te veel uitgeven voor je rijlessen? Kies dan voor de goedkoopste rijschool Den Haag zodat je voordelig kunt lessen. Eerste proefles is overigens altijd gratig.

Daarnaast is er ook een ontwikkeling dat mensen steeds kleinere auto’s kopen. Zeker als je beginnend bestuurder bent, dan zal je waarschijnlijk niet direct de grootste auto kopen. Waarschijnlijk zal je ook in een kleinere auto gaan rijden. Je kunt bij het uitzoeken van een goede rijschool ook kijken naar het type auto waarin de rijlessen worden gegeven. Als het een erg grote auto is, dan is het waarschijnlijk een beter idee om verder te kijken. Aan de andere kant kan het ook positief zijn, je leert zo ook in grotere voertuigen autorijden.