Is er nog winst te behalen door energie te besparen? Enkele tips

We willen allemaal energie besparen. Niet iedereen is er misschien erg mee bezig, maar iedereen zou wel enkele euro’s per jaar willen besparen op de energie rekening. Daarom is het goed dat er steeds meer aandacht voor komt. Wij willen jou vandaag ook iets bewuster maken van je energieverbruik en je daarom enkele tips geven die je op jaarbasis zeker energie kunnen besparen en daarmee dus ook geld. Laten we van start gaan.

Als u gaat verwarmen is het belangrijk om deuren en ramen te sluiten. Ook als u even naar de toilet gaat is het belangrijk om de deur naderhand weer dicht te doen. Zo gaat er geen warmte verloren.

Enkele tips om energie te besparen

energie zuinig huis
Hoe energie zuinig is uw woning?

Natuurlijk is een warm huis heel prettig. Maar u kunt ook eens proberen om de verwarming 1 of 2 graden lager te zetten. Als de verwarming bijvoorbeeld normaal op 20 graden staat, probeer deze dan eens op 18 of 19 graden te zetten. Waarschijnlijk blijft bent u er binnen enkele dagen aan gewend.

Goed onderhoud aan uw CV ketel kan ervoor zorgen dat deze zuiniger werkt. Laat dit dan ook regelmatig uitvoeren. Een onderhoudscontract is vaak een goed idee. Zo heeft u er geen omkijken naar en betaald u een vast bedrag voor het onderhoud. Een nieuwe ketel is natuurlijk ook een mogelijkheid, zo is valt de condensatieketel prijs behoorlijk mee. Mogelijk een goede investering om een hoger rendement te behalen.

Zorg ervoor dat de radiatoren hun warmte goed kwijt kunnen. Staat bijvoorbeeld uw bank tegen de radiator aan? Dan kan dit ervoor zorgen dat de warmte niet goed door de kamer verspreid kan worden. De oplossing is om de bank minder dicht op de radiator te zetten.

Douchen is heerlijk, maar iets korter onder de douche staan kan u al snel enkele tientjes per jaar opleveren. Let er daarom op dat u niet te lang onder de douche staat.

Isolatie van uw woning kan extra besparen. De warmte blijft zo beter binnen de muren. Een oplossing is bijvoorbeeld spouwmuurisolatie.

Nieuwere ketel?

Een nieuwe ketel kan veel opleveren. Nieuwe modellen worden namelijk steeds zuiniger. Als uw ketel ouder dan 10 jaar is, kan het zeker lonen om deze te vervangen voor een nieuw model. Uiteraard is dit wel een investering waar u goed over na moet denken als de huidige CV ketel nog in goede staat is.

energie besparenLaat apparaten die stroom verbruiken niet zomaar aan staan. Ongemerkt verbruiken deze toch veel stroom. Ook als u op vakantie gaat kan het helpen om de apparaten eens na te lopen. Om nog meer stroom te besparen kunt u ook zonnepanelen laten plaatsen. Het rendement van zonnepanelen is de afgelopen jaren sterk toegenomen en de prijs is flink gedaald.

Zo, u heeft enkele tips kunnen lezen voor het besparen van energie. Deze tips gingen voornamelijk over het besparen op warmte (aardgas), dit is namelijk de grootste energiekosten die in de meeste woningen gelden. Dus ga aan de slag om energie te besparen in uw woning en bekijk hoeveel het u zal opleveren. Het kan in veel gevallen erg interessant zijn en meer een grotere besparing realiseren dan u denkt!