Hoe erg gaat je leven veranderen als je een baby krijgt?

baby

babyZwanger zijn is niet iets waar je al te licht over na zou moeten denken. Als je namelijk een baby krijgt dan zal er echt het nodige gaan veranderen in je leven. Het eerste wat je moet weten is dat je jouw oude leventje niet zomaar terug hebt. Meer lees je ook op: https://kleinmaarkrachtig.nl

Je kunt niet meer drinken bij het uitgaan, je kunt geen verre reizen meer maken en je hebt niet de mogelijkheid om iedere avond laat terug te zijn van het werk. Dit is natuurlijk niet iets om je echt zorgen over te maken, je hebt namelijk altijd de kleine om naar uit te kijken. Wel is het zo dat je aardig wat stress te verduren krijgt wanneer je een baby krijgt. Dit komt niet alleen door de instabiele balans van je hormonen na de geboorte, maar ook door een gebrek aan slap. Deze stress zal na verloop van tijd wel afnemen als kleine ouder wordt.
Veel om te regelen

De eerste maanden zal je vooral veel moeten regelen. Je moet je kindje laten registeren, je moet de juiste opvang zoeken als je niet kunt stoppen met werken en je moet allerlei inentingen halen. Het is dan ook echt niet raar om mensen uit je omgeving te vragen om een keer een handje te helpen. Misschien kan je buurman wel klussen in de kinderkamer of kan je nichtje een oppassen op de baby wanneer je een avondje weg wilt.